Invalid slider ID or alias.

Den sociale digitale arbejdsplads

Det er efterhånden længe siden Microsoft serverede termen ”den digitale arbejdsplads” i forbindelse med lanceringen af den mindre succesfulde Vista. Begrebet ”den digitale arbejdsplads” har hægtet sig fast og bruges i dag til at beskrive det ønskede resultat af de digitaliseringsprocesser, som mange organisationer gennemfører med henblik på at optimere processer og samtidig skabe bedre informations- og videndeling.

Det nye er at den digitale arbejdsplads også skal være social. For virksomhederne er det ofte et udtryk for ønsket om mere engagement fra medarbejdere og ledelse. I praksis udmønter det sig i form af en række teknologier der understøtter det sociale aspekt. Det være sig blogs, personificerede nyhedsflows, mobile apps, gamification, likeknapper og meget mere.

Den digitale arbejdsplads har i sin natur altid været social. Grundlaget har altid været at øge samarbejdet i en virksomhed og på den måde gøre organisationen smidigere og mere effektiv. Når vi anvender termen den sociale digitale arbejdsplads i dag er det ofte fordi vi gerne vil kunne skabe det engagement de sociale medier som specielt facebook repræsenterer. Hvem vil ikke gerne det?. Og teknologien er med os.

Den frie dialog

Det vigtige er at huske at de sociale medier vi læner os op ad grundlæggende er bygget på tanken om fri dialog. Og fri dialog er ikke lige værdiskabende for en virksomhed indenfor alle emner. Så sørg for at tænke de nye muligheder I giver jeres medarbejdere ind i formålet med den digitale arbejdsplads. Det er fint at siden med salg af brugte ting får en masse hits og likes men for at få det fulde udbytte skal dialogen om den gode kundeservice og den løbende opdatering af nyheder forankres så det bliver en social digital arbejdsplads i praksis også.

Den dårlige nyhed er at hverken den digitale eller den digitale sociale arbejdsplads kommer af sig selv. Den gode nyhed, at der er mange erfaringer at hente hos virksomheder der er i gang og hos de leverandører der leverer løsningerne.

Læs flere artikler og få gode råd:

Få inspiration fra IntraNote
- tilmeld dig nyhedsbrevet

Fields marked with an * are required